Rodney van den Hengel
06-03-2018
Marwan Magroun
06-12-2018

Rotterdam, 20171110. Portret van insecten kok Uitagenda Rotterdam. . ©Joke Schut Photography

Jinai Looi

Veelzijdig, nieuwsgierig, ingenieur, fotografie, muziektherapie en koken
Jinai is geboren in Singapore (Zuid-oost Azië) en opgegroeid in Rotterdam. Op haar website vertelt Jinai dit over zichzelf:
(http://www.hetzesdegeluk.com/over-ons/(op de foto rechts)

Het koken zit echt in de familie. Haar vader is werkzaam als demonstratie kok en haar broer is meester-kok. Op haar 6e kookte ze stiekem toen haar moeder niet thuis was haar eerste gerecht: gepaneerde aubergine, wat ze toevallig op TV zag en het haar wel lekker leek. Sindsdien is ze niet meer gestopt met koken en experimenteren van smaken, geuren en kleuren. Ze is een creatieve duizendpoot en o.a. werkzaam als lifestyle designer, chef, docent en ondernemer. Haar creativiteit uit ze in diverse vormen zoals architectuur, kunst, fotografie en fooddesign.
Samen met de dames van Het Zesde Geluk verzorgt ze diverse internationale kookworkshops (van authentiek Griekse tot en met de verfijnde Aziatische keuken) en bijzondere caterings voor particulieren en bedrijven.
"The only thing she likes better than talking about food is eating!"

Jinai heeft gestudeerd aan de TU Delft (Technische Universiteit). Uiteindelijk heeft zij een heel ander beroep gekozen. Jinai is heel veelzijdig, maar haar grootste talenten zijn koken en fotografie. In 2012 is Jinai gestart met haar eigen winkel op de 1e Middellandstraat (verlengde West-Kruiskade) die heet: Het Zesde Geluk.
Het is een Chinees zegswijze dat er 5 soorten geluk zijn, zoals gezondheid, genoeg te eten hebben, etc.
Het Zesde Geluk is datgene wat jou gelukkig maakt! Dat is voor iedereen verschillend en niemand weet van te voren wat dat is...
Dat zul je zelf moeten ontdekken door het Leven!

Jinai is vernoemd naar de heldin uit de film: The Inn of the Sixth Happiness met Ingrid Bergman.

In de winkel Het Zesde geluk kun je boeken over kunst en koken kopen, kunst kopen, kookworkshops volgen en er worden feestjes gegeven.
Verder geeft Jinai zelf kookboeken uit en doet ze de catering voor bedrijven.
Meer over Jinai is te vinden op www.hetzesdegeluk.com